A nyugati ember Kínában 2. – Pasizási lehetőségek

Ha már a kérdést vizsgáltuk a másik oldalról, úgy illendő erről is ejteni pár szót. A fellelhető szakirodalom elég szegényes, úgyhogy részben saját tapasztalatok alapján, de leginkább kínai férfiak és kisebb mértékben Kínában élő europid hölgyek élményeiből táplálkozva foghatok hozzá.

Míg a keleti lányok igencsak nem elenyésző mennyiségű fehér férfi fantáziáját mozgatják meg, addig a nyugati nők elsöprő többsége meglehetősen mérsékelten szimpatizál a mongolid srácokkal. A K-pop jelenség felfutásával párhuzamosan ugyan kialakulóban van egy szubkultúra, de még az ő vágyaik tárgya is egy erősen idealizált ázsiai férfimodell, aminek vajmi csekély köze van a hétköznapokban felbukkanó hímekhez.
Mint arról már írtam, magam is a többségi tábort erősítem, eddigi életem során nagyon kevés vonzó keleti srácot láttam. A szépség nagyon relatív, s komolyan alapoz a kulturális gyökerekre. Hisz’ nyilvánvaló, hogy mialatt számunkra nem annyira kívánatosak ezek a fiúk, addig a helyi nők ezt nem így látják.
De visszatérve hozzánk: ez a párosítás az esetek zömében eleve bukik a fentiek miatt, noha tagadhatatlan, hogy néhány pasi azért kompatibilisnek mondható küllemmel bír, s így nem teljesen lehetetlen.

us2.jpg

További probléma, hogy a helyi férfiak kicsik. Most nem arra gondolok, hanem az egész emberre általában. A magam 178 centijével nem vagyok pont mérvadó, de így is elmondható, hogy a kínai srácok nagy része alacsonyabb egy átlagos nyugati nőnél. S nemcsak alacsonyabb, de vékonyabb, törékenyebb is.

A testmagasság a fiataloknál kedvezőbb, itt már nem annyira kiugró a 180 cm feletti érték. Ugyancsak tény, hogy az északiak nagyobbra nőnek, míg délen jóval kisebbek. Magánvéleményem szerint a déliek jóval kevésbé esztétikusak, nemtől függetlenül, Hainan területén kimondottan csúnya bennszülöttekkel lehetett találkozni.

Mindezek, s az európai nők temperamentumához, viselkedéséhez kötődő prekoncepciók miatt nem is annyira egyöntetű a lelkesedés irántunk. A kíváncsiság persze itt is megvan, s a fehér női test egy merőben eltérő kreálmány, ami érthetően izgatja őket. A világos bőr, haj, hosszú orr, kerekebb idomok mind-mind erős csábítást jelentenek, aminek nehezen állnak ellen.
A konkrét kivitelezést ugyanakkor gátolja, hogy többnyire bátortalanok vagy épp ellenkezőleg, túlságosan is lényegretörőek. Az egyik legnagyobb előítélet természetesen a nyugati nők könnyen kaphatósága, így ez annyira nem nagy csoda. 

Ha a Kínába szakadt nyugati nő kalandozni akar, azt roppant könnyen kivitelezheti, a jelentkezőkből nem lesz hiány. A komoly kapcsolat vagy esetleg házasság azonban már egy más kérdés. A családok általában nem kimondottan repesnek a fehér ara ötletének hallatán, s a kulturális különbségektől, a nyugati nők viselkedésétől, kezelhetőségétől való félelem is elbizonytalaníthatja a fiúkat, hogy ilyen mélységben gondolkodjanak a jövőről.

Nem csoda, hogy kevés a hasonló pár. Wuhanban él egy lengyel barátnőm, akinek kínai férje van, s bár már évek óta házasok, a mai napig folyamatosan bámulja őket keleti és nyugati egyaránt. S a furcsálló kérdéseket is gyakran megkapják, mindkét oldalról.

___

Összefoglalva: ha bejönnek a helyiek, kalandozni, kevésbé komoly kapcsolatokba belefogni nem bonyolult. A tartós dolgoknál viszont várható macera bőven.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

2 hozzászólás

  • Mézes Tenyér

    ó, kedvenc témáim egyike, rendszeresen olvasom a külföldi, „sárgalázban” szenvedő nők blogjait. És akkor most látom, hogy nem fogunk összeveszni a kínai pasikon. Én egyszerűen elolvadok a 160 centis, 50 kilós, 30 centi fesztávolságú mosolyú, dél-kínai fickók láttán. És nem érdekel, hogy mekkora lenn délen, de hiába is érdekelne, mert ők viszont rám se néznek. Ezek a bizonyos blogírók mind állítják, hogy az ő kínaijuk a világ leggyengédebb, legkúlabb csávója, és blablabla, és nem feltétlenül rusnya milliomosnénikről beszélünk, hanem minimum átlagos, egyetemet végzett nőkről. Hm. És én nem is a mostani hullámmal bolondultam beléjük,és ők sem bolondultak bele a hullámba, hamem van annak már vagy…. atyaég, talán húsz éve is…. jajj.De Akkor Liping nem jelent konkurenciát az AMWF klub tagjainak:)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük