Gasztro: itt a jóidő, fogy a jégkrém

Mialatt az óhazában a tél még mindig nem akar elmúlni, itt már nagyon kellemes idő van. Nem ritkák a 25 fokok, de nappal 20 fok alatti hőmérséklet nem fordul elő egyáltalán.

Ennek egyik kellemetlenebb folyománya, hogy feléledtek a rohadék kabócák, s iszonyatos erővel, rendkívül irritáló hangon nyomják odakinn. Bentről szerencsére nem hallani, de a parkban most képtelenség megmaradni. Remélem a macskák eszik őket, felkutatni nem lesz nehéz egyiket sem.

Vannak azért kellemesebb hatások is, meleg van, úgyhogy a jégkrém kelendő cikk lett. Még nekem is, pedig máskülönben elég mérsékelten vagyok édesszájú. Inkább rohamokban tör rám olykor a vágy a cukor iránt, de szerencsére elég ritkán.

A helyi jégkrémek teljesen jók, s hogy további pozitívumról szóljak, nagyon olcsók is. A nagy, Magnum-méretű és tényleg teljesen jó minőségű példányokat adják 2 pénzért, míg a legolcsóbbak ára 5 jiao, vagyis fél yuan.

WP 20130328 001

A képen is látható olcsó termék igazából nem klasszikus értelemben vett jégkrém, hanem ízesített jégkása. A kivitelezés viszont ötletes, egy műanyag burok védi a cuccot, s egy kis résen keresztül szopogathatja ki az ember a beltartalmat, ahogy olvadozik.
Epres, barackos és zöldalmás ízben láttam eddig, az epres a legvackabb, a másik kettő bejövős.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük