A diákmenza ismeretlen világa

Iskolánkban az itt előfordulók energiabevitelének kielégítésére több lehetőség is adódik. Ha diákokról van szó, ők étkezhetnek az egész nap nyitvatartó büfében, vehetnek kaját a suli két boltjában, az iskolai zöldségesnél s látogatják a három emeleten elérhető menzát is.

Tanárként kibővül a kör a tanári kantinnal is, s természetesen mindenki előtt nyitva állnak az iskola kapuin túl fellelhető helyek is.

Amikor ideérkeztem, az engem 1-2 hétig pátyolgató ideiglenes asszisztensemtől kérdeztem az itteni kajáról. Elmondta, hogy bár mi tanárok is használhatjuk a tanulók étkezőjét, nem teszik, mert a táp vacak.

A boltokat használtam már sokszor, s 1-2 alkalommal a büfében is vettem ezt-azt, pálcikára tűzött virslit, lepényt, hasonlókat. Három napja azonban Mengsivel együtt valahogy betévedtem a menzára is, s végül ott ettünk, ami nagyon jó ötletnek bizonyult.

Ellentétben a tanárokéval, itt azt választ az ember, amit akar, s a választék elég tekintélyes. Ráadásul van finom krumplijuk is, még jobb is, mint az utcai, s még olcsóbban is adják. Tegnap Mingchunnal voltam ott, ma meg egyedül.

Az az érzésem, hogy még gyakran fogok odalátogatni, nagyon bejön.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük