Mai vacsi
Ma az utcán vettem vacsit. Ezt a palacsintaformájú cuccot pár hete észleltem egy picit arrébb az út mentén. Ott készül frissen, a korongot kisütik, majd egy forró lapra ráütnek egy tojást, s azt hozzásütik. A belsejébe erőspaprikakrém, fokhagyma, valami zöld, s egy darab virsli kerül. Finom.
A szezámmagos gombóccal együtt került 4.5 pénzbe. Kiadós, kellemes.
Hozzászólnál Facebook fiókkal?
6 hozzászólás
virágelvtárs
Ez jó! Ahhoz képest, hogy meglepően nyitott szemmel jársz, és szinte minden szavaddal egyetértek (még a zenés posztban is van egy kedvencem 🙂 meglepődtem, hogy csak most bűvölt el eme kellemes csemege. Szerintem reggelinek igazán jó, de vigyázz, mert nagyon könnyen rá lehet kapni! Volt egy idő, hogy minden nap ettem, viszont nem mindenhol finom. Két függőségem volt akkoriban 3 éve, az egyik ez volt… (a szamárhúsos szendvicsért pedig elnézést kérek…)
Liping
@virágelvtárs: Sajnos esendő emberi lény vagyok, s beismerem, hogy ezt a cuccot még nem láttam korábban. Ezen az egy helyen árulják csak itt, amennyire láttam, s valahogy Kína más részein sem futottam még bele.
De ezért is szuper ez az ország, mindig akadnak meglepik!
Melyik muzsika a favorit?:)
亚夫
docs.google.com/open?id=0BwJcfiZekFEzalNlWHNSUW9GRE0
virágelvtárs
Jólvan, nem akkora ügy, de azért figyeljél oda, egyél ám rendessen.
Nekem jó nosztalgia volt látni, már nem eszem az utcán kb. 2 éve. De lehet, hogy majd most…
A válaszom a 3-as. Az eredeti jobb, de egy másik verzióban szoktam betenni,biztos azért, mert kopaszember.
http://www.yinyuetai.com/video/462364
kbalazs
Nekem is nagy kedvencem volt sokáig és egy pillanatra meglepett, hogy Te csak most találtál rá a jianbingre. Valójában érthető, nincs mindenhol Kínában, erősen helyfüggő. Pekingben gyakori, de pl. itt Kantonban nagyon kevés helyen látom. Pl. pár éve csodálkoztam rá, hogy az egyetemi város egyik metrómegállójánál van egy árus, aki rendeset csinál, ott helyben egyből kettőt is ettem.
Aki nem ismerné, itt van pár fotó és a cucc története: http://www.theworldofchinese.com/2012/03/jianbing-a-guide-to-china%E2%80%99s-favorite-street-food/
virágelvtárs
Amúgy Veve verziója annyiban más, hogy belereppent egy darab virsli is!
Van a másik kedvencem, ami nem ezen a sütőlapon készül, kisebb tésztából, virslivel, csípős krémmel, szintén utcai.
Ír @kbalazs: linkje a tianjiniről, amibe meg „lángoscsíkot” csempésznek, az már tényleg túl laktató.
Annyira nincs „szabványa” amúgy, hogy volt hogy 5 különböző alkalommal 5 különfélét ettem, egyik rosszabb volt mint a másik, utána hónapokig nem ettem rosszat. Ja, kérni kell bele néha még egy tojást, mért ne alapon!
Én kizárólag xiangcai (büdöspetrezselyem) nélkül kérem, mert azért van, amiben finnyás vagyok.