Gasztro: Hot-pot
Sokszor szóba került már a blogon Szecsuán ezen remeke, de dokumentálva még nem volt.
Tegnap a turizmusos osztályommal a KTV előtt egy hot-pot-os helyre ültünk be Xianning központjában (egész pontosan az önkiszolgáló étterem épületében, csak egy emelettel feljebb).
Ilyen lyukakkal felszerelt asztalokon zajlik a hot-pot fogyasztása, alatta nyílt lánggal, vagy itt elektromos főzőlappal (fenn),
miután ez már nem Szecsuán, így két, egymástól elkülönülő alaplevet használnak, a világos nem erős (lenn)
A lébe aztán kerül mindenféle megrendelt alapanyag, így ezek a gusztusos sonkaszeletek is (fenn),
a rengeteg zöldségről, tésztáról és egyebekről nem is beszélve (lenn)
Ezek szép sorban a forrásban lévő lébe kerülnek (fenn),
a hot-pot már működés közben (lenn)
A megfőtt dolgokból aztán ki-ki kedvére válogathat
4 hozzászólás
Youth is Tolerance
mennyire csípősek ezek az ételek magyar viszonylatban?:)
Youth is Tolerance
írtam egy levelet a blog profilodnak ha ráérsz kérlek olvasd el köszönöm.:)
virágelvtárs
Ennek a népszerű magyar neve huhogó (az eredeti „huoguo” – kb. tüzes lábas után szabadon).
Anyukámnak többször meséltem erről, és azon akadt ki, hogy miért fizessen ő egy étteremben, ha magának kell megfőzni! :)))
Liping
@Youth is Tolerance: ha jó erősre csinálják, mint Szecsuánban, akkor nagyon.:)