Gasztro: süti újra
Méltánytalanul elhanyagoltam ezt a témát, pedig annak idején Fengjieből elég gyakran tudósítottam az elfogyasztott édességekről. Ennek alighanem az a legnagyobb oka, hogy azóta nem is nagyon ettem ilyeneket.
A helyzet azonban gyökeresen megváltozott durván egy másfél hete, amikor véletlenszerűen egy eddig nem kóstolt, új sütit vettem a pékségben. Az egyetlen baj a legnagyobb előnye is: nagyon finom. Nemcsak Kína, de alighanem a teljes életpályám legjobb bűnbeejtője ez, nagyon el van találva. A töltelék lenn ugyanis gesztenyepüré, némi helyi babbal dúsítva, egészen kiváló párosítás. A teteje meg tejszínhabszerű krém. A gesztenyepürét magában is imádom, de ez így túl jó. Ma is kettőt vettem belőle, s ha jól számolom, ez összesen már a hetedik lesz, mióta megkóstoltam. Nehéz vele betelni.
4 hozzászólás
virágelvtárs
A tibeti durvulás után csak azt tudom mondani (ezer bocsánat), hogy… FUJJJJJ!!!
virágelvtárs
@virágelvtárs: Sorry, a gesztenyepürét megvédem, bármi áron! Ha bármi köze van hozzá, akkor én kérek elnézést. A feleségnek otthon vettem és egy falat után azt mondta, hogy EZ NEM JÓ! Sajnálom, hogy idáig fajult a házasságom 😀
sellőlány
A nagymamám mesélte, hogy a hiánygazdaság idején sokszor pótolták a gesztenyét főtt lóbabbal, és kész is volt az „ünnepi” gesztenyepüré.
Liping
@virágelvtárs: örülj neki, több jut neked.:)