Jingdezhenben immár
A terveknek megfelelően eljutottam Jiangxi tartományba. „G” vonattal Wuhan, majd „D” vonattal Nanchang felé vettem az irányt, ahonnan egy kis buszozással a címben szereplő településre érkeztem meg fél hét előtt nem sokkal.
Kellemes szálláshelyre hoztak, majd azonnal útra is keltünk vacsorázni a kollégával és az itteni cég embereivel.
A kolléga az egyetlen, aki ismeri a hátteremet, mások előtt ezúttal – a várakozásoknak megfelelően – az aktuális legenda szerint borszakértőként jeleskedhetek, ráadásul franciaként. Holnap csatlakozik még köreinkhez egy mexikói srác is (nagyot röhögnék, ha Javier lenne az, bár csak szólt volna, tudta, hogy idejövök), este pedig megvalósul a borpromóciós parti is.
Ilyen jóságokat szolgáltak fel a vacsin. A jiangxii konyha határozottan nekem valóbb, mint ahogy odaát, Hubeiben főznek.
5 hozzászólás
Drizari
Dublőrök használata általános gyakorlat?
sellőlány
Mik azok a cafatok a lében? A csikkek okán, a bagózás elfogadott vacsora közben?
Liping
@Drizari: igen. Olcsóbb, mint a szakember.
@sellőlány: a bagózás mindenhol elfogadott, vacsi alatt meg pláne. Egy-egy vacsi órákig eltart. Esznek, isznak, pihennek, esznek, cigiznek, körbekínálják a cigit, isznak, esznek, stb.
Sajnos nem tudom, milyen cafatokra gondolsz.
sellőlány
@Liping: Rettenetes… Én biztos nem bírnék így végigülni egy vacsorát. Az utolsó előtti kép jobb oldalàn lévő, lében úszkálósokra.
Liping
@sellőlány: Nemdohányzóként biztosan kellemetlen lehet, nekem kapóra jön.:)
Az egy teljesen hagyományos ízű húsleves, kifejezetten hazai jellegű.