@Observer99: Béka, csak a béka, azt ismerem, de azt is csak csípősen, úgy jó. És ha én azt mondom, akkor az úgy is van, mert nekem kifinomult gasztronómiai ízlésem van. Ezt az is bizonyítja, hogy a rizst nem eszem meg, a palacsintát viszont nagyon szeretem.
@virágelvtárs:
🙂 🙂
A kifinomult gasztronómiai ízlésed eddig sem volt kétséges!
Sajnos én csípős békát nem ettem csak rántott békacombokat! De, ezek a brenyók csak ványadt magyari brenyók voltak! Mivel vén vagyok, mint az országút, ez az eset még a mohácsi vész előtt történt. Édesanyám meglepett vele. De nem mondta, hogy mi az amit eszek. Aztán amikor már jócskán elfogytak a combok, megkérdezte, hogy tudom-e, hogy mit ettem. Én arra tippeltem, hogy galamb lehetett, mert nekünk is voltak kifejezetten húsgalambok,ezért tartottuk őket.Nnnna, azóta nem ettem brenyót, már az elég, ha valahol élő példányt látok belőle!
Jut eszembe! Akkor a csípős brenyót is palacsintával etted?
@Observer99: Béka jó, teknős ehető.
Kígyót viszont most látok először. A Bear Grylls-es filmek óta ennék belőle. Biztosan én vagyok a beteg, de a feltehetően sokkolónak és undorítónak szánt kígyóevős jeleneteinél mindig összefutott a nyál a számban. Jóforma husinak néz ki, mindenképp kipróbálásra kerül.
Nem, a békát azt természetesen nem. Azt a kínai hagyományosan Cabrales kéksajttal, és lehetőleg 1977-es Henri Jayer Richebourg Grand Cru borral ajánlja. Na meg rizs is van hozzá.
A kígyóhoz meg lilahagymás zsíroskenyeret szoktunk enni gyerekkorom óta, nagymamához két dologért jártam, az egyik a meggyesrétes volt, a másik meg a lilahagymás zsíroskenyérrel tálalt kígyó, esetleg kígyópaprikás jól lepirítva sok tejföllel, de az csak húsvétra.
„Jóforma husinak néz ki, mindenképp kipróbálásra kerül.”
Láttam olyan filmet, hogy az étteremben a vendég kiválasztotta a neki tetsző jószágot, aztán ott az asztalnál pikk-pakk lekapták a kelgyóról a kabátot!
6 hozzászólás
Observer99
Nyami! De gusztusosak!
virágelvtárs
@Observer99: Béka, csak a béka, azt ismerem, de azt is csak csípősen, úgy jó. És ha én azt mondom, akkor az úgy is van, mert nekem kifinomult gasztronómiai ízlésem van. Ezt az is bizonyítja, hogy a rizst nem eszem meg, a palacsintát viszont nagyon szeretem.
Observer99
@virágelvtárs:
🙂 🙂
A kifinomult gasztronómiai ízlésed eddig sem volt kétséges!
Sajnos én csípős békát nem ettem csak rántott békacombokat! De, ezek a brenyók csak ványadt magyari brenyók voltak! Mivel vén vagyok, mint az országút, ez az eset még a mohácsi vész előtt történt. Édesanyám meglepett vele. De nem mondta, hogy mi az amit eszek. Aztán amikor már jócskán elfogytak a combok, megkérdezte, hogy tudom-e, hogy mit ettem. Én arra tippeltem, hogy galamb lehetett, mert nekünk is voltak kifejezetten húsgalambok,ezért tartottuk őket.Nnnna, azóta nem ettem brenyót, már az elég, ha valahol élő példányt látok belőle!
Jut eszembe! Akkor a csípős brenyót is palacsintával etted?
Liping
@Observer99: Béka jó, teknős ehető.
Kígyót viszont most látok először. A Bear Grylls-es filmek óta ennék belőle. Biztosan én vagyok a beteg, de a feltehetően sokkolónak és undorítónak szánt kígyóevős jeleneteinél mindig összefutott a nyál a számban. Jóforma husinak néz ki, mindenképp kipróbálásra kerül.
virágelvtárs
@Observer99: Brenyó?
Nem, a békát azt természetesen nem. Azt a kínai hagyományosan Cabrales kéksajttal, és lehetőleg 1977-es Henri Jayer Richebourg Grand Cru borral ajánlja. Na meg rizs is van hozzá.
A kígyóhoz meg lilahagymás zsíroskenyeret szoktunk enni gyerekkorom óta, nagymamához két dologért jártam, az egyik a meggyesrétes volt, a másik meg a lilahagymás zsíroskenyérrel tálalt kígyó, esetleg kígyópaprikás jól lepirítva sok tejföllel, de az csak húsvétra.
Observer99
@Liping:
„Béka jó, teknős ehető.”
Egyél sokat!
„Jóforma husinak néz ki, mindenképp kipróbálásra kerül.”
Láttam olyan filmet, hogy az étteremben a vendég kiválasztotta a neki tetsző jószágot, aztán ott az asztalnál pikk-pakk lekapták a kelgyóról a kabátot!
Na, arról majd mesélj, ha tudsz! 🙂