Veve megint variál

Kitartó olvasóim már végignézhették két alkalommal, hogy mit tipródok a téli szünetes nyaralás kapcsán. Idén nem akartam újra eljátszani ezt, de nem én lennék, ha mégse sikerült volna.

 

Némi diákasszisztensi segítséggel egy bő negyedórája fizettem ki a jegyekre a pénzt, s nem, nem Yunnanba. De még csak nem is Kínába.

Hirtelen ötlet volt, de amilyen árakat sikerült levadásznom az Air Asia akcióból, muszáj volt. Kettőnknek, oda-vissza 2000 yuanből sikerült foglalni Malajziába, ráadásul a keleti, borneói részre.

Január 25-én indulunk (majdnem 26) és február 18-án érkezünk vissza Wuhanba. Mert ráadásul közvetlen járat, Wuhan és Kota Kinabalu között.

 wp_ss_20151119_0001.png

 

Most már csak azt kell kitaláljam, mit kezdünk majd magunkkal ott három és fél héten át. Miután ismét a trópusok és a gyönyörű tengerpartok várnak, azt hiszem, ez nem lesz túl nehéz.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

10 hozzászólás

  • sellőlány

    Egyrészt bejárjuk Malajzia-Szingapúr azon részét, ami Te is 2 éve. Aztán Fülöp-szigetek, és a végére van elvileg tervezve Borneo, de minket az indonéz rész érdekelne inkább. Még informálódunk, mert a malária tablettát jelenleg nem szedhetem.

  • Liping

    @sellőlány: Nem tudom, hogy mennyire szempont, de Indonézia borneói részére nem tudtok bejutni vízum nélkül, legalábbis nen közvetlenül. Csak néhány erre kinevezett határátkelő esetében él a vízummentesség, jellemzően Jáva, Bali meg a Szingapúr melletti apró szigeteknél van erre lehetőség.

  • sellőlány

    Már jártunk Indonéziában (Java és Bali), akkor a reptéri érkezéskor kellett kiváltani a vízumot, és csak fotót kellett vinni, illetve dollárral fizetni érkezéskor (visa upon arrival). Ezzel nem is lenne gond, csak mivel kivételesen nem hátizsákkal tervezünk menni és ajánlott a maláriatabletta szedése is bizonyos részeken, kicsit még gondolkodunk azon, hogy merre és hogyan tervezzük a csalinkázást.

  • sellőlány

    @sellőlány: új info, többek között magyar állampolgároknak 30 napon belüli tartózkodás esetén nem kell vízum (jobban mondva ingyenes a vízum, tehát pecsételni így is fognak), kijelölt határokon keresztül történő érkezéskor. Kalimantan is köztük van (Sarawak felől), pont ahogy terveznénk. 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük