Xinjiangi fizetésemelés

Még meg sem érkeztem, s a szeptember is odébb van még, de tegnap azzal kerestek Ala’erből, hogy a mesterdiplomám és a hatalmas kínai tapasztalatom miatt a vezetés úgy döntött, havi 500 yuannel többért vesz alkalmazásba.

 

Az emelés persze abszolút értelemben nézve nem tetemes, de határozottan kedves tőlük, tekintve hogy már elfogadtam az eredeti ajánlatot, s nem is reklamáltam miatta. Hasonló ötletekkel még bombázhatnak a jövőben is.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

3 hozzászólás

  • Névtelen

    A mesterdiploma az mit jelent az esetedben? Fogalmam sincs, hogy milyen a kínai szak Magyarországon. Van BA, alapdiploma kínai szakon és onnan lehet mesterképzésre menni?
    Vagy még a bolognai rendszer előttről van diplomád?
    Bele van írva, hogy Master’s degree, MA, MSc vagy valami? Ha ilyen nincs, akkor honnan tudják a kínaiak, hogy mesterfokozat?

    Én japán céggel jártam korábban úgy, hogy mivel én még a bolognai rendszer előtti időből szereztem egyetemi diplomát, nincs benne, hogy mesterdiploma, csak hogy egyetemi. Na a japánok nem akarták elhinni, hogy van úgy mesterszak, hogy 5 évig jár az ember egyetemre és nem csinál előtte egy Bachelor-t, hanem a végén kap egy mesterdiplomát.

    Az meg a másik vicc, hogy amerikai cégnél néztek kerek szemmel, hogy a DIPLOMA feliratú izé az hogy lehet egyetemi végzettséget igazoló papír… mert az USA-ban a „high school diploma” van, college-ból meg degree-t kap az ember. Beleizzadtam, mire elmagyaráztam, hogy ez a német egyetemi hagyományokból jön.

  • Liping

    @karandash: Bologna előttről még jóval. 😀 Le van fordíttatva, s nagyvonalúan beleírták kérésre, nem teljesen szöveghűen, plusz valamikor az egyetemről is kértem egy papírt, ami igazolja, hogy a régi egyetemi diploma MA-nek számít.

    Amennyire tudom, az új rendszer óta van valami általános BA alapszak, s onnan lehet menni kínai MA-re.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük