Gasztro: bánh xèo

Még mostanság is ritkán eszünk helyi ételeket, mivel elsősorban itthon készül a kaja, de azért időnként előfordul. Valamelyik nap a bánh xèot kóstoltuk meg, ami egy viet palacsintatészta babcsírával és különféle húsokkal töltve. Esetünkben tintahalas illetve garnélás jutott eledelül, egy igencsak nem puccos, egyáltalán nem turistákra szabott „kifőzdében”. De inkább nézzétek a képeket és a videót, amelyen látszik, miképpen készül ez a finomság.

 

 

 

Ja, és egy adag (tehát 4 darab) 12000 helyi pénzbe, vagyis cirka 140 forintba kerül. 

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

5 hozzászólás

  • Főgebra

    Proletár őszinteséggel mondom, hogy egy ilyen retkes helyen, ha mannát adnának és ők fizetnének érte, hogy elfogadom, akkor is tiltakoznék EZERREL!!!!

    Broáf!

  • sellőlány

    @Főgebra: Pedig Ázsia nagy része ilyen vagy még ilyenebb, és csak akkor mellbevágó, ha először lát ilyet az ember. Ha frissen hőkezelt az étel, akkor szinte nincs kockázat. 🙂 Ráadásul
    – fillérekért – fantasztikus ízélményekben lehet így része.

  • Főgebra

    @sellőlány:
    Akkor jó étvágyat a kulináris élvezetekhez!

    Azért itthon, sikítoznátok, hogy a fele ilyen retkes helyet a NÉBIH azonnal zárja be és a tulajdonost lőjék a Dunába! Ugye?

  • sellőlány

    @Főgebra: Itthon is vannak bőven ilyen helyek, ha már a nébihre hivatkozol, lehet csemegézni a rajtaütéses videóik között. Mi már jó pár ázsiai országot bejártuk, de kajától még sosem lettünk rosszul sehol. Persze aki azt hiszi, hogy az étel csak akkor ehető, ha vákumfóliázva van, annak bizonyára áttörhetetlenek a gátjai. Bár pont Vietnámban elég jó hiperek is vannak, amik árukihelyezés szempontból követik a nyugati sztenderdeket.

  • Liping

    @Főgebra:

    Igen, valóban bezárhatná az egész környéket a NÉBIH. Vietnám és Kína egyes részei valószínűleg nem neked valóak. 🙂
    Azt meg tudom erősíteni, hogy mivel minden rendesen hőkezelve van és friss, a kockázat nem igazán valós. És koszosnak sem nevezném a helyet, csak lepukkantnak, amilyen egy régi, sikátorszerű utcában kialakítható fapados körülmények között.
    Személy szerint úgy gondolom, megvan a hangulata.

    Ami a hazai példát illeti, nincsenek illuzióim a vendégek elől elzárt részeken uralkodó állapotok terén, különösen hogy dolgoztam én is vendéglátásban. A legtöbb ellenőrzés talál hibákat, de ritka helyzet vagy kirívóan undorító állapotok kellenek ahhoz, hogy ne lehessen okosban megoldani…
    De se itt, se ott nem szeretnék rothadó alapanyagokat.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük