Bürokrácia kínai módra

Nehéz dolgok ezek, itthon is. De odakinn sem fenékig tejföl.
Arról volt szó, hogy a héten már postázzák a meghívót, ehhez képest most derül ki, hogy még milyen dokumentumokra tartanak igényt. Igazából teljesen véletlen hogy más ügyben csináltattam bő két hónapja egy erkölcsi bizonyítványt, annak a postai átfutási ideje másképp lenne cirka másfél-két hét.

Most persze azt mondják, hogy már beadták a papírokat, minden sínen, csak az engedélyt kiadni jogosult hivatal idén szigorított, s már kellenek egyéb papírok is, amik eddig nem. (A böngészés ennek némiképp ellentmond.)

Szóval sanszosabb, hogy csak úgy chabuduo foglalkoztak vele eddig. Bekérték, ami az eszükbe jutott, s mivel már csak egy hónap van, valamelyik hirtelen sürgetőnek találta beszerezni az engedélyemet is. Valahogy mindig ez van. Akárhány ismerős ment ki, a papírjaikat sikerült a legutolsó pillanatban kézbesíteni. Na mindegy, igyekszem nem idegesíteni magam. De azért jó, hogy a repjegyet még nem rendeltem meg, ráér az az utolsó pillanatban is, ha már kezemben a meghívó és van fix dátum. Ilyen csúszkálások mellett sosem lehet tudni.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük