Büntetés

Már említettem, hogy megint yuekao van ideát, de most nem minden évfolyamnak. Kicsit zavaros is volt számomra áttekinteni, hogy melyik órák maradnak el, de némi kollegális segítségnyújtás keretében azt a tájékoztatást kaptam, hogy szerdától péntekig szabad leszek.

Csütörtökön épp a városban kóvályogtam, amikor csörgött a telefonom, hogy miért nem vagyok órán. Az alsós másodévesekkel lett volna, de abban a hiszemben nem tartottam meg, hogy a vizsga miatt nem lesz. Végülis lett, s mivel nem mentem, elvileg kapok némi büntetést (50 yuant). A helyi tanerők jussa is ugyanez, ha nem mennek be tanítani, de ez igazán nem az én hibám volt, ha egyszer félretájékoztattak. No mindegy, túlélem, nem sok pénz.

Csütörtök este aztán gondoltam egyet, s minden eshetőségre felkészülve rácsörögtem az asszisztensemre, hogy biztosan nem lesz-e órám másnap. Felsős másodéves óráim vannak pénteken, de ők voltak a vizsgázók, szóval tényleg csak azért zargattam a kolleginát, hogy tutira ne legyen semmi meglepetés.
Végül kiderült – miután másnap délelőtt újra felhívtam – hogy a délutáni óráim meglesznek, mivel addigra már lezajlik a yuekao. Fantasztikus.

Összességében ezzel nincs is baj, mert ez a dolgom, hogy tanítsak, s az csak bónusz, ha olykor elmarad pár órám. De az azért kicsit felhúzott, hogy csak rajtam múlott, hogy rájöjjek, péntek délután is lesz munkám, mivel előzőleg nem így tájékoztattak. Ha meg – teljesen jogosan – nem vagyok ott, megint kaphattam volna büntetést.

Morcos leszek, ha ilyesmi később is előfordul.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük