A pancsolás nem tipikus kínai habitus 2.

Előzmény: A pancsolás nem tipikus kínai habitus

Ahogy az lenni szokott, az életben nem minden tökéletes, mégha erről hajlamos is elfeledkezni az ember a kellemes téli időjárás alatt kókuszlevet szopogatva a sanyai strandon. Ugyanis – mint általában várható – a legjobb képalapanyagok akkor kerülhetnének az objektív fókuszába, amikor nincs kéznél a fényképező.
Így lehet az, hogy bár láttam – kétségtelenül nem nagy számban, de láttam – szopóálarcos fürdőzőket is, róluk nem tudok egy darab képi bizonyítékot sem felmutatni. Hasonló a helyzet a szopóálarcnál lényegesen elterjedtebb cápadressz-szerű strandolási förmedvényekkel – rendszeresen olyankor villogtak bennük a nép lányai, amikor nem volt mivel megörökíteni őket.

Mire Songning (róla később majd külön) adott egy vízhatlan táskát (tényleg egészen remek, s mindamellett végletekig egyszerű kreáció), s immár lehetővé vált egymagamban is csobbanni a tengerben a kirablás veszélye nélkül, s eképpen nyugodt szívvel cipelhettem magammal az értéktárgyaimat is, a feljebb emlegetett szopóálarcos és/vagy cápadresszes alanyok teljesen felszívódtak a környékről.

Ami viszont lencse elé került, az sem nevezhető európai fogalmak szerint tipikusnak. Bikinis kínai hölgyet talán ha 2-3 példányt sikerült megfigyelni, ellenben előszeretettel pancsolnak olyan megoldásokban, ami alig enged belőlük láttatni valamit. Már akik pancsolnak egyáltalán. Rengetegen vannak, akik a vízbe be sem mennek, csak a parton lébecolnak, miközben ernyővel, kalapokkal, mindenféle teljes testet takaró ruházattal védik magukat a hainani nap sugarai ellen.

A Szecsuánblog képes beszámolója alant.

P1010011

P1010007

P1010006

P1010010

P1010012

P1010007

P1010008

P1010010

P1010006

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

5 hozzászólás

  • Mézes Tenyér

    De a fickók legalább itt-ott bőrben vannak.
    Milyen jó lehet ott…. szegény, szerencsétlem, hányattatott sorsú, mitöbb SANYA-rú sorsú (bocs) Veve:)

  • Arthuro

    Nekem az ugrott be elsőre, ha ezek a férfiemberek eljönnének a Balatonra, egy erősebb nyári napon… hát, jönne ki a szemük, mint a csigának.
    Még én is pillanatok alatt szerelmes tudok lenni, pedig „edzett” balatonista vagyok. 🙂

  • rudai gyerek

    Biztos majd nyáron többen lesznek a vízben, mert most nem akarnak megfagyni a jéghideg Dél-kínai-tengerben…:-)))

  • BonFire

    Nekem az jutott eszembe, hogy akkor mi a pék f…ának megy a tengerpartra, ha se a vizet, se a napot nem szereti! Ez pont olyan, mintha én karosszékben vitetném fel magam a Himalájára, és elmesélném, hogy milyen jól hegyet másztam.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük