Új lehetőségek

Tegnap beszélgettem egy kollégával egy hubei-i egyetemről. Úgy ajánlottak neki, s adták meg a skype-os azonosítómat. Jópár dolog szóba került, de hogy ne kerülgessem a forró kását, a hanghívás végére munkát kínált fel az ottani suliban.

Az eddigi infók alapján elég meggyőző a hely, van angol szakos képzésük is, s az ottani fiatalok számára van szükség a külföldi tanerőre. Az osztálylétszámok max. 30 fősek, s rendes önálló tárgyam lehetne ott, nem ilyen kiegészítő, mint itt.

Az egyetem közvetlenül Wuhan közelében van, lényegében a Jangce mellett, csak kicsit már lejjebb, mint Fengjie.
Csábító, bevallom, de egyelőre nem tudom még, mi lesz. Mindenesetre azt elhatároztam, hogy amíg nem dől el teljesen, addig többet már nem hozom itt fel ezt a témát.

Nyárig továbbra is írok majd az itteni életemről, aztán hazamegyek. Hogy szeptemberben folytatódik-e új történetekkel a blog, azt majd csak szeptemberben fedem fel az olvasóim előtt. De mint látható, ha lesz is folytatás, az már lehet hogy nem Szecsuánban fog zajlani.

Rövidhír: Ma van Mengsi születésnapja. Kapott tőlem egy plüssmackót, nagyon örült neki.

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

5 hozzászólás

  • skatalites

    szia Liping,

    Gratulálunk a blogodhoz. Jó ideje olvasgatjuk. Tetszik ,ahogyan írsz a körülményeidről, az emberekről és baráti kapcsolataidról.
    Változásokról.Érződő a vonzalmadról a(nem csak)mai Kínához. De nincsen „sárgalázad” :). Köszönjük a sok -sok hasznos információt. Köszönjük, ahogy láttatod a mai Kínának egy „pici” szegletét! Általad ismerhettünk meg más honfitársainkat, és általad olvashattunk részben más blogot is.
    Szeretnénk, ha még írnál a mindennapjaidról.Bármiről, mi várjuk…

    üdv.
    Piroska & István:)

  • Liping

    @skatalites: Sziasztok!

    Köszönöm a dícséretet, örülök, hogy kitartotok. Mostanában kicsit nehezebben találok témát, mert elég egysíkúan telnek a napjaim, de azért igyekszem írni.

  • Mézes Tenyér

    Nyugi, az itteni függőket szerintem minden érdekel, kiposztolhatod a villanyórát is alulról, ha írsz hozzá két mondatot, megesszük:)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük