Gasztro: pipa
Mingchun ma ideállított vagy egy kiló gyümölccsel. Legutóbb, amikor esésekkel tarkított vidéki kiruccanásom során a szülőfalujában jártam, a régi házuk tövében növő fáról már szedett nekem pár nem teljesen érett példányt, de egyébként sosem láttam és ismertem ezt a termést.
Pipanak hívják, s éretten kimondottan finom, édes, bár tagadhatatlanul kissé sok macerával jár az elfogyasztása. A viaszos héj eltávolítása után a beltartalom nagy részét a magok adják, de a gyümölcshús igazán kellemes ízű.
Az internet alapján magyarul japán naspolyának hívják, bár sem a külleme, sem az íze nem hasonlít a naspolyához. Na jó, a külleme talán egy kicsit. Ajánlom mindenkinek, aki erre jár.
Hozzászólnál Facebook fiókkal?
8 hozzászólás
Drizari
Méretüket tekintve mekkorák?
Liping
indafoto.hu/liping/image/18289839-76317176/details/xl/552717
Azok a kis bogyók a fán. Itt még zölden.
Drizari
🙂
Dió vagy alma nagyságúak?
Drizari
Mert ha kisebb mint a dió, nem érdemes vele bajmolódni. 🙂
Liping
@Drizari: kb. diónyiak, van, ami kisebb.
Tiheli
A somhoz képest nem is olyan gáz 😀
Liping
Azt még nem ettem, de a képek alapján valóban kevésbé gáz.:)
zebrina
Nem kell messzire menni hazulról, tavaly Dél-Olaszországban ettünk japán naspolyát. Nagyon ízlett! Szerintem nem túl macerás, ha érett, könnyen lejön a héja. Hazahoztam a magját, de sajnos nem kelt ki.