Gasztro: reggelire baozi
Az iskolai diákmenza is árulja, de reggelente szinte mindenütt fellelhető a baozi. Nagyon régóta az egyik kedvenc hajnali csemegém, nagyüzemi fogyasztásában csak az gátol, hogy többnyire átalszom ezt az időszakot.
A tésztát gőzön párolják puhává, belsejében húsos töltelék van.
Ez az adag pedig a szomszéd kis utcában lévő beülős kifőzdéből való. Kicsit drágább, de finomabb is, a 10 darab kerül 5 yuanbe.
Hozzászólnál Facebook fiókkal?
5 hozzászólás
virágelvtárs
Wuhúúú, ez is jó! A régi szép időkben több tonnát elfogyasztottam belőle!
Ne felejtsük, hogy SOK ecetben eláztatva az igazi!
A húsos-kartonpapíros töltellék jól átpárolva! Hát megint megkívántam.
sellőlány
Azon mosolygok éppen, hogy szinte minden kajás képeden rajta van a laptopod. 🙂
Liping
@sellőlány: ezen az asztalon szoktam enni.:)
zebrina
Jé, ez a tibeti momo. Mi is nagyon szerettük (Indiában). Nekem az a nagy adag zöldség is tetszik. (Lehet, hogy éhes vagyok?)
Liping
@zebrina: Az igazából csak egy pár centi zöldáru, alatta leves és benne tészta. 🙂 Nem az igazi…