Ovisok

Kis rövid videó a nagyobb csemetékről. Épp ebédhez készülődnek. Tényleg megvan bennük a cukiságfaktor, ezt még én sem tagadhatom.

 

 

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

13 hozzászólás

  • Liping

    @virágelvtárs: @sellőlány: Miután ez egy Kína-tematikájú blog, alkalmasint nem lenne ellenemre valami vendégírás is, pl. kedves Virágtól. Lassan már össze lehet rakni egy karaktert a hozzászólásaidból, de ha van kedved hozzá, megírhatnád nekünk egy poszt keretein belül, hogy miként sodródtál ide és mit művelsz idekinn. Az olvasók, velem együtt, biztosan szívesen vennék.;)

  • Liping

    @sellőlány: Fejlődnek, ezt határozottan ki merem jelenteni. Genetikai értelemben nem lehet hatalmas eltérés a korábbi generációkhoz képest, de a fiatalok határozottan gusztusosabbak, mint a felmenőik. Egyszer szóba is került az asszisztensemmel, szerinte arról van szó, hogy ők már jobban adnak magukra, többet foglalkoznak a megjelenésükkel.
    Nem tudom, de az kétségtelen, hogy a kamaszok, kora huszonévesek nagyságrendekkel jobban néznek ki, mint a 30+ korosztály. Azért így sem igazán az eseteim.:)

  • sellőlány

    @Liping: Még Vietnámban találkoztam egy kínai családdal, az egyik águk már vagy huszonéve Németországba származott el, a másik is jó pár éve Ausztráliába, a harmadik Kínában maradt (épp családegyesítés volt egy esküvő kapcsán). Az ausztrál leszármazott lány elég naivacska volt és apró termetű, de a fején már látszott a nyugati típusú „megvilágosodás”, ahogy az öltöködésén, stílusán is. A „németek” abszolút nyugatiasak voltak, jóval magasabbak és sportosabbak is a rokonoknál, kifejezetten szép vonásokkal, viselkedésük, tájékozottságuk, kinézetük teljesen európai. Simán benéztem volna őket keverék vagy japán gyerekeknek, de mindkét szülőjük kínai volt. Szerintem valóban sokat számít a környezeti hatás és bizonyára az életmód is. Mondtam is nekik, hogy biztos sok tejterméket fogyasztanak, és egyébként nem is lőttem mellé a tippemmel. 🙂

  • sellőlány

    @Liping: Ezzel nemcsak a kínaiak vannak így. Becslések szerint vilàgszerte a felnőtt népesség 75%-a nem képes teljes egészében lebontani a tejcukrot (ez az arány tájegységenként változik). Mégis milliárdnyi ember szúr ki magával. Sokan nem is tudják, hogy laktózérzékenyek.

  • sellőlány

    @Liping: akkor egyről beszélünk, a környezeti tényezőket is figyelembe véve. Mondjuk ők is inkább a sajtféléket emlegették, amik nélkül már nem tudnának élni, és annak a laktóztartalma egész másképp néz ki, mint mondjuk a nyers tejé. India lakossága pl. szintén laktóz intoleráns, pedig ott nagyon tipikusak némely tejalapú italok és ételek mint a lassi vagy a panir. Vagy Dél-Olaszo, pedig ott nincs élet reggeli tejeskávé vagy pizza bivalymozzarella és étkezés egyéb sajtok (pl. parmezán) nélkül. Egyébként Vietnámban a gyerekek 12 éves korukig fogyaszasztanak tejes termékeket (azokat is kb. cukrozott formàban), a felnőtt életet már csak a sűrített tej (kávéhoz) és a háromszög sajt jellemzi, ezt is főképp csak az utcán kapható bahn mi-ben (bagettben) fogyasztják.

  • sellőlány

    @sellőlány: ja, és a fiataloknál már ez is változik, mert tele van velük az összes Starbucks-ra hajazó kávézó (Highland, Nguyen), és kétpofára isszák a jelly coffee-et és a jeges lattét (a közepes és nagyvárosokban). A sima és a yoghurt alapú fagyiszalonokról nem is beszélve, ahova a tizen-huszonévesek falkákban járnak.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük