@virágelvtárs: @sellőlány: Miután ez egy Kína-tematikájú blog, alkalmasint nem lenne ellenemre valami vendégírás is, pl. kedves Virágtól. Lassan már össze lehet rakni egy karaktert a hozzászólásaidból, de ha van kedved hozzá, megírhatnád nekünk egy poszt keretein belül, hogy miként sodródtál ide és mit művelsz idekinn. Az olvasók, velem együtt, biztosan szívesen vennék.;)
@sellőlány: Fejlődnek, ezt határozottan ki merem jelenteni. Genetikai értelemben nem lehet hatalmas eltérés a korábbi generációkhoz képest, de a fiatalok határozottan gusztusosabbak, mint a felmenőik. Egyszer szóba is került az asszisztensemmel, szerinte arról van szó, hogy ők már jobban adnak magukra, többet foglalkoznak a megjelenésükkel.
Nem tudom, de az kétségtelen, hogy a kamaszok, kora huszonévesek nagyságrendekkel jobban néznek ki, mint a 30+ korosztály. Azért így sem igazán az eseteim.:)
@Liping: Még Vietnámban találkoztam egy kínai családdal, az egyik águk már vagy huszonéve Németországba származott el, a másik is jó pár éve Ausztráliába, a harmadik Kínában maradt (épp családegyesítés volt egy esküvő kapcsán). Az ausztrál leszármazott lány elég naivacska volt és apró termetű, de a fején már látszott a nyugati típusú „megvilágosodás”, ahogy az öltöködésén, stílusán is. A „németek” abszolút nyugatiasak voltak, jóval magasabbak és sportosabbak is a rokonoknál, kifejezetten szép vonásokkal, viselkedésük, tájékozottságuk, kinézetük teljesen európai. Simán benéztem volna őket keverék vagy japán gyerekeknek, de mindkét szülőjük kínai volt. Szerintem valóban sokat számít a környezeti hatás és bizonyára az életmód is. Mondtam is nekik, hogy biztos sok tejterméket fogyasztanak, és egyébként nem is lőttem mellé a tippemmel. 🙂
@sellőlány: Akkor szerencsés kisebbség tagjai ők (a németek közt élők). A kelet-ázsiaiak zöme nem bontja a laktózt felnőtt korban. Vagy csak szívesen szúrnak ki magukkal.:)
@Liping: Ezzel nemcsak a kínaiak vannak így. Becslések szerint vilàgszerte a felnőtt népesség 75%-a nem képes teljes egészében lebontani a tejcukrot (ez az arány tájegységenként változik). Mégis milliárdnyi ember szúr ki magával. Sokan nem is tudják, hogy laktózérzékenyek.
@Liping: akkor egyről beszélünk, a környezeti tényezőket is figyelembe véve. Mondjuk ők is inkább a sajtféléket emlegették, amik nélkül már nem tudnának élni, és annak a laktóztartalma egész másképp néz ki, mint mondjuk a nyers tejé. India lakossága pl. szintén laktóz intoleráns, pedig ott nagyon tipikusak némely tejalapú italok és ételek mint a lassi vagy a panir. Vagy Dél-Olaszo, pedig ott nincs élet reggeli tejeskávé vagy pizza bivalymozzarella és étkezés egyéb sajtok (pl. parmezán) nélkül. Egyébként Vietnámban a gyerekek 12 éves korukig fogyaszasztanak tejes termékeket (azokat is kb. cukrozott formàban), a felnőtt életet már csak a sűrített tej (kávéhoz) és a háromszög sajt jellemzi, ezt is főképp csak az utcán kapható bahn mi-ben (bagettben) fogyasztják.
@sellőlány: ja, és a fiataloknál már ez is változik, mert tele van velük az összes Starbucks-ra hajazó kávézó (Highland, Nguyen), és kétpofára isszák a jelly coffee-et és a jeges lattét (a közepes és nagyvárosokban). A sima és a yoghurt alapú fagyiszalonokról nem is beszélve, ahova a tizen-huszonévesek falkákban járnak.
13 hozzászólás
virágelvtárs
Na pont az ilyen csinos ovónénik miatt szoktam elvállalni, hogy elhozom a gyereket.
sellőlány
Cukkerek! 🙂 De vajon miért lesz 90%-uk olyan randa, mire felnő?
virágelvtárs
@sellőlány: De nem az én lányom. Nem azért szép, mert félvér, hanem mert rám hasonlít 🙂
sellőlány
@virágelvtárs: Nocsak, mik ki nem derülnek rólad. 😉
Liping
@virágelvtárs: @sellőlány: Miután ez egy Kína-tematikájú blog, alkalmasint nem lenne ellenemre valami vendégírás is, pl. kedves Virágtól. Lassan már össze lehet rakni egy karaktert a hozzászólásaidból, de ha van kedved hozzá, megírhatnád nekünk egy poszt keretein belül, hogy miként sodródtál ide és mit művelsz idekinn. Az olvasók, velem együtt, biztosan szívesen vennék.;)
Liping
@sellőlány: Fejlődnek, ezt határozottan ki merem jelenteni. Genetikai értelemben nem lehet hatalmas eltérés a korábbi generációkhoz képest, de a fiatalok határozottan gusztusosabbak, mint a felmenőik. Egyszer szóba is került az asszisztensemmel, szerinte arról van szó, hogy ők már jobban adnak magukra, többet foglalkoznak a megjelenésükkel.
Nem tudom, de az kétségtelen, hogy a kamaszok, kora huszonévesek nagyságrendekkel jobban néznek ki, mint a 30+ korosztály. Azért így sem igazán az eseteim.:)
sellőlány
@Liping: Még Vietnámban találkoztam egy kínai családdal, az egyik águk már vagy huszonéve Németországba származott el, a másik is jó pár éve Ausztráliába, a harmadik Kínában maradt (épp családegyesítés volt egy esküvő kapcsán). Az ausztrál leszármazott lány elég naivacska volt és apró termetű, de a fején már látszott a nyugati típusú „megvilágosodás”, ahogy az öltöködésén, stílusán is. A „németek” abszolút nyugatiasak voltak, jóval magasabbak és sportosabbak is a rokonoknál, kifejezetten szép vonásokkal, viselkedésük, tájékozottságuk, kinézetük teljesen európai. Simán benéztem volna őket keverék vagy japán gyerekeknek, de mindkét szülőjük kínai volt. Szerintem valóban sokat számít a környezeti hatás és bizonyára az életmód is. Mondtam is nekik, hogy biztos sok tejterméket fogyasztanak, és egyébként nem is lőttem mellé a tippemmel. 🙂
Arthuro
@virágelvtárs: Hadd idézzem meg Barney Stinson szellemét: Intercontinental high five! 😛
Liping
@sellőlány: Akkor szerencsés kisebbség tagjai ők (a németek közt élők). A kelet-ázsiaiak zöme nem bontja a laktózt felnőtt korban. Vagy csak szívesen szúrnak ki magukkal.:)
sellőlány
@Liping: Ezzel nemcsak a kínaiak vannak így. Becslések szerint vilàgszerte a felnőtt népesség 75%-a nem képes teljes egészében lebontani a tejcukrot (ez az arány tájegységenként változik). Mégis milliárdnyi ember szúr ki magával. Sokan nem is tudják, hogy laktózérzékenyek.
Liping
@sellőlány: Nagyok a regionális egyenetlenségek, de lényegében normálisan csak az europidok képesek rá. Kínában 90% fölött nem bontják.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/67/Laktoseintoleranz-1.svg/750px-Laktoseintoleranz-1.svg.png
A százalékok az laktóz-intoleráns egyedek arányát jelzik.
sellőlány
@Liping: akkor egyről beszélünk, a környezeti tényezőket is figyelembe véve. Mondjuk ők is inkább a sajtféléket emlegették, amik nélkül már nem tudnának élni, és annak a laktóztartalma egész másképp néz ki, mint mondjuk a nyers tejé. India lakossága pl. szintén laktóz intoleráns, pedig ott nagyon tipikusak némely tejalapú italok és ételek mint a lassi vagy a panir. Vagy Dél-Olaszo, pedig ott nincs élet reggeli tejeskávé vagy pizza bivalymozzarella és étkezés egyéb sajtok (pl. parmezán) nélkül. Egyébként Vietnámban a gyerekek 12 éves korukig fogyaszasztanak tejes termékeket (azokat is kb. cukrozott formàban), a felnőtt életet már csak a sűrített tej (kávéhoz) és a háromszög sajt jellemzi, ezt is főképp csak az utcán kapható bahn mi-ben (bagettben) fogyasztják.
sellőlány
@sellőlány: ja, és a fiataloknál már ez is változik, mert tele van velük az összes Starbucks-ra hajazó kávézó (Highland, Nguyen), és kétpofára isszák a jelly coffee-et és a jeges lattét (a közepes és nagyvárosokban). A sima és a yoghurt alapú fagyiszalonokról nem is beszélve, ahova a tizen-huszonévesek falkákban járnak.