Majdnem szakértettem Xi’anban

Ma hirtelen jött megkeresést kaptam, hogy holnap délelőtt 11-től az egykori császárváros Xi’anban lenne egy munka. Ezúttal nem doktorost kellett volna játszani, hanem üzletasszonyt egy üzleti konferencián, kész prezentációt bemutatva.

Egészen fellelkesültem, sosem voltam még arrafelé, s mivel csak kétórás program lett volna, maradt volna idő körbenézni is a városban. Igaz, hogy holnap reggel tanítok, de ennyire rugalmas a suli, hogy egyszer-egyszer át tudjam rakatni az óráimat más időpontra vagy épp szabit vegyek ki (egy évben 10 napot kivehetek).

Sajnos a terv megvalósulása elleni kegyelemdöfést a késői megkeresés döntötte el, egyszerűen nem lehet normálisan odajutni már időben. Wuhan és Xi’an közt a légi közlekedés nem túl fejlett, napi 4-5 járat van csak, s este ebben az irányban egyáltalán nincs. Az utolsó hat körül indul, amit képtelenség lett volna elérni.

Vonat épp van, de az éjszakaiak rendre későn érnek oda, meg már jegy sem nagyon akad rajtuk. Az ügynökség szerint csak ma kapták a megbízást, így sanszos, hogy holnap külföldi vendégszereplő nélkül lesznek kénytelenek lebonyolítani a találkozót.

Kár…

XianCityWall3.jpg

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük