Munkaszünet

Idén nem járok túl jól az ünnepekkel. Nem panaszkodni akarok, mert a heti 5 duplaórám mellett tényleg bőségesen el vagyok látva szabadidővel, de tudjuk jól, az ember hajlamos kicsit telhetetlen lenni.

Most zajlik épp a Qingming, a helyi halottak napja. Tavaly írtam róla, így idén ezt nem ismétlem meg. Sajnálatosan hétvégére esik, így a három napos munkaszünetből legfeljebb a hétfőt élvezhetném, ha lenne hétfőn órám. Miután nincs, így sokra nem megyek vele.

Hasonló lesz a május 1-je is. Egy icipicit azért jobban alakul, de miután az is csak három napos, s csütörtökön indul, így mindössze egy napot jelent majd. Kár a régi szép időkért, amikor a munkaünnep is egy hétig tartott…

A Sárkányhajó ünnep, amely június elején lesz esedékes, sem kecsegtet semmi jóval. Ez is három napos, s hétfőre esik, a kormányzatnak hála viszont szombattól hétfőig tart a munkaszünet, véletlenül sem hétfőtől szerdáig. Ez pedig, mint immár sejthető, ismételten azt jelenti, hogy nem lesz extra szabadnapom.

A kínaiak körében azért ez jellemzően másképp csapódik le, mivel egy szűk réteget leszámítva hétvégén is dolgoznak, legalább egy napot. Engem sajnos ez nem nagyon vigasztal… 

Hozzászólnál Facebook fiókkal?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük